prispevky
Suroviny:
1,5 kg mletého vepřového masa
3 vejce
100 ml tatarské omáčky
4 polévkové lžíce hořčice s chilli
1 polévková lžíce mletý kmín
2 polévkové lžíce solamyl
1 polévková lžíce sojové omáčky
hrst zelené petrželky nasekané drobně
3 stroužky česneku prolisované
sůl, strouhanka na zahuštění.
Olej nebo sádlo na vymazání plechu.
Postup:
Všechny suroviny smícháme a dobře propracujeme. Na igelitovém sáčku potřeném trochou vody vytvoříme 2 šišky. Šišky potřeme chilli hořčicí a dáme na vyšší plech vymazaný sádlem nebo olejem. Podlejeme trochou vody a pečeme na 180°C na spodní mřížce dočervena. Během pečení podléváme výpekem z masa.
Podáváme s bramborem, studené s chlebem.