prispevky
Suroviny:
1 kg mleté maso
300 g mražené zeleniny (jakékoliv)
2 stroužky česneku prolisovaného
1/2 malé cibule nakrájené na drobno
2 polévkové lžíce hořčice (já dávám z feferony nebo chilli)
3 vejce
4 polévkové lžíce solamyl
1 rovnou kávovou lžičku mletý kmín
sůl, trochu strouhanky na zahuštění
Postup:
Všechny suroviny dobře propracujeme, vytvoříme šišku a dáme na plech vymazaný sádlem (olejem), potřeme hořčicí, podlejeme asi 1,5 dcl vody (vývar) a pečeme do zčervenání na 180°C. Během pečení poléváme výpekem ze sekané a dolejeme trošku vody (vývaru) pokud se vypařila.
Mraženou zeleninu necháme asi 20 minut povolit, než ji zapracujeme do mletého masa.
Podáváme s bramborem nebo chlebem.